Your SEO optimized title page contents

Lediga inköpsjobb

Bli matchad med flera lediga inköpsjobb

Gör dig synlig för våra rekryterare. Skicka in en spontanansökan och så kan våra rekryterare hitta dig vid nästa tillfälle. 

Om du är intresserad av att bli matchad med ett intressant inköpsjobb är en spontanansökan nästa steg. Vi arbetar aktivt med att söka potentiella kandidater till våra rekryteringar eller konsultuppdrag. Du som finns i vår databas ökar chansen till ett nytt jobb betydligt och kan enkelt ses av våra rekryterare när ett matchande jobb som inköpare dyker upp.

Ansök här

Redo för nästa steg i karriären?

Hos Inköpsdesign får du möjlighet att växa genom att jobba som inköpare. Vi hjälper dig ta nästa steget i karriären och ger dig ett brett urval av arbetsgivare att söka tjänster hos. Våra kunder finns inom alla branscher och sätter dig som inköpare i fokus.

Inköpsjobb är utmanande och spännande

Inköpsjobb är inte för alla. Det säger vi inte för att kliva någon på tårna eller för att på något sätt förolämpa, men sanningen är den att ett inköpsjobb kräver så mycket av en person att det krävs speciella egenskaper och utbildningar. Har man dessa – ja, då har man också ett av de roligaste yrken som finns framför sig och det finns väldigt många jobb inom inköp som man kan söka.

Att jobba som inköpare då, vad är det egentligen som krävs och vad är det som gör yrket så speciellt? Vi radar upp några av de egenskaper som krävs för att passa för ett inköpsjobb – oberoende av bransch:

  • Ansvarskänsla. Du måste ta eget ansvar och du måste kunna stå för dina inköp – även om det skulle bli fel. Att kunna ta eget ansvar innebär att du måste vara beredd att lägga ner många timmar i ensamhet för att analysera och ta fram för- och nackdelar inför varje affärsuppgörelse.
  • Analyseringsförmåga. Som sagt: du måste kunna analysa och väga saker i vågskålen. Förhastade beslut och illa underbyggda analyser kan ge katastrofala konsekvenser. Likaså kan det motsatta – väl genomtänkta och noggrant analyserade beslut som underbyggs av fakta – leda till ökad omsättning och ett lyft för hela verksamheten.
  • Samarbetsförmåga. Som inköpare så kommer du att vara lite av spindeln i nätet och den som folk i högre beslutande positioner aktivt söker sig till inför större beslut. Du ska därtill även vara samarbetsvillig med leverantörer och kunder och samtidigt fungera i den interna gruppen som ditt företag innebär. Samarbete och kommunikation – både internt och externt – bär frukt inom inköpsjobb.
  • Läsa mellan raderna. Fantasi och kreativitet kan också vara fina egenskaper som inköpare. Dessa kan nämligen innebära att du har en förmåga att se affärer ur ett annorlunda perspektiv och att du därigenom också har en förmåga att se vad som kan fungera och eftersökas i framtiden. Detta är gångbart inom exempelvis mode, design och teknik. Vad som gäller idag är inte synonymt med vad som är hett imorgon. Där kan du sätta företaget i framkant.

Varför inköpare är viktiga för företag

Inköpare gör skillnad för företag. Det är den yrkesrollen som behärskar samtliga steg i inköpsprocessen, som har kunskapen om operativa och mer taktiska steg vid olika inköpsfrågor och som besitter stort know-how kring exempelvis materialavrop samt ett upprättande av affärskalkyler.

Man skulle kunna jämföra ett inköpsjobb med en slitstark mittfältare i fotboll: en person som kanske inte alltid får den uppmärksamhet som han/hon förtjänar – men som alltid gör skillnad för hela laget. Mittfältaren kanske inte gör de avgörande målen, men man kan alltid vara säker på att han/hon haft sitt finger med i spelet och genom sitt hårda jobb och snabba beslut bidragit till vinsten. Rätt inköpare till rätt företag gör en enorm skillnad för hela verksamheten.

Jobba som inköpare i Sveriges största städer

Inköpsjobb Stockholm
Inköpsjobb Göteborg
Inköpsjobb Malmö

Vi kan en sak – inköp

Boka ett kostnadsfritt kundrådgivningssamtal med en av våra experter.

Stockholm:
Rolf Persson
073-656 56 19 rolf.persson@inkopsdesign.com
 
Göteborg:
Gunilla Gedda
079-078 00 28 gunilla.gedda@inkopsdesign.com