Your SEO optimized title page contents

Lediga inköpsjobb i Göteborg

Stockholm Läs mer
22 januari 2020

Inköpsansvarig

Stockholm Läs mer
14 januari 2020

Inköpare till RCO

Göteborg Läs mer
Stockholm Läs mer

Bli matchad med flera lediga inköpsjobb i Göteborg

Gör dig synlig för våra rekryterare. Skicka in en spontanansökan och så kan våra rekryterare hitta dig vid nästa tillfälle. 

Om du är intresserad av att bli matchad med ett intressant inköpsjobb i Göteborg är en spontanansökan nästa steg. Vi arbetar aktivt med att söka potentiella kandidater till våra rekryteringar eller konsultuppdrag. Du som finns i vår databas ökar chansen till ett nytt jobb betydligt och kan enkelt ses av våra rekryterare när ett matchande jobb som inköpare dyker upp.

Ansök här

Redo för nästa steg i karriären?

Hos Inköpsdesign får du möjlighet att växa genom att jobba som inköpare. Vi hjälper dig ta nästa steget i karriären och ger dig ett brett urval av arbetsgivare att söka tjänster hos. Våra kunder finns inom alla branscher och sätter dig som inköpare i fokus.

Sök ett inköpsjobb i Göteborg

Inköpsjobb finns framförallt i våra större städer och det kommer av ganska logiska skäl. De flesta företag har sina kontor i Göteborg, Stockholm eller Malmö och man har detta för att synas, kunna göra snabba affärer och där man – tack vare placeringen – också kan komma i kontakt med leverantörer, affärspartners, kunder och eventuella investerare på ett smidigare sätt. Det gäller både svenska och internationella aktörer.

Handeln i Sverige står för 11% av tillväxten, jobben och välfärdens finansiering; mycket lite tyder på att den siffran kommer att sjunka – det är snarare tvärtom.

Jobb som inköpare är således även yrken som är att anse som stabila – och det handlar, oavsett bransch och företag om rakt igenom spännande sådana. Inköpsjobb bjuder på daglig spänning och utmaningar. Rätt inköpare till rätt arbetsplats kan påverka omsättningen positivt och sätta avtryck som utvecklar företaget i rätt riktning.

Har du relevant utbildning så är definitivt ett inköpsjobb i exempelvis Göteborg något som du ska söka dig till. Du bör emellertid ställa dig en annan fråga också: passar jag och mina personliga egenskaper för detta inköpsjobb?

Har du rätt driv och personlighet?

Vi har alla olika drag och olika personligheter; det gör att vi passar bättre eller sämre för vissa arbeten och situationer. Inköpsjobb är inget undantag. Här skulle vi säga att betyg och utbildning är viktiga – var är dessa saker inte det? – men att de personliga egenskaperna är lika viktiga. I många fall så är dessa mer relevanta för företag i jakt på inköpare. Vilka sådana bör du då ha för att passa för ett inköpsjobb? Vi ger några tydliga exempel:

Stresstålighet. Du ska klara press och du ska klara av att hantera den stress som snabba beslut ofta för med sig. Dina beslut kommer att göra skillnad för företaget och du måste kunna klara av att fatta dessa under press.

Analytisk förmåga. Varje beslut ska fattas efter en analys av detaljerna. Det som skiljer en skicklig inköpare mot en sämre sådan är att den förre aldrig agerar utan eftertanke. Låter det för bra för att vara sant så är det förmodligen det också – men det är något som måste undersökas också. Noggrant.

Fantasi. Ser du möjligheterna och kan du sia om framtida trender? Den analystiska förmågan är viktigt – men det är även magkänslan och fantasi. Säg att du sitter på ett inköpsjobb hos ett modeföretag i Göteborg och ska köpa in en kollektion till nästa sommar. Hur hittar du rätt och hur kan du lägga företaget i förarsätet jämte era konkurrenter? Öronen mot spåret; vart går nästa tåg?

God kommunikationsförmåga. Du måste kunna kommunicera – både internt, externt, i skrift och i tal, på både svenska och engelska – på ett sätt som alla förstår. Dessutom så är ett inköpsjobb någon som dels sätter krav på eget ansvar och eget arbete, men dels också på arbete i grupp där du exempelvis leder ett projekt med andra anställda involverade.

Har du vad som krävs? Företag skriker efter skickliga och kompetenta inköpare. Det är bara att skicka in ansökan och börja en extremt spännande karriär.

Vi kan en sak – inköp

Boka ett kostnadsfritt kundrådgivningssamtal med en av våra experter.

Stockholm:
Rolf Persson
073-656 56 19 rolf.persson@inkopsdesign.com
 
Göteborg:
Gunilla Gedda
079-078 00 28 gunilla.gedda@inkopsdesign.com