Your SEO optimized title page contents

Lediga inköpsjobb i Stockholm

Stockholm Läs mer
22 januari 2020

Inköpsansvarig

Stockholm Läs mer
14 januari 2020

Inköpare till RCO

Göteborg Läs mer
Stockholm Läs mer

Bli matchad med flera lediga inköpsjobb i Stockholm

Gör dig synlig för våra rekryterare. Skicka in en spontanansökan och så kan våra rekryterare hitta dig vid nästa tillfälle. 

Om du är intresserad av att bli matchad med ett intressant inköpsjobb i Stockholm är en spontanansökan nästa steg. Vi arbetar aktivt med att söka potentiella kandidater till våra rekryteringar eller konsultuppdrag. Du som finns i vår databas ökar chansen till ett nytt jobb betydligt och kan enkelt ses av våra rekryterare när ett matchande jobb som inköpare dyker upp.

Ansök här

Redo för nästa steg i karriären?

Hos Inköpsdesign får du möjlighet att växa genom att jobba som inköpare. Vi hjälper dig ta nästa steget i karriären och ger dig ett brett urval av arbetsgivare att söka tjänster hos. Våra kunder finns inom alla branscher och sätter dig som inköpare i fokus.

Passar du för ett inköpsjobb i Stockholm?

Ett inköpsjobb i Stockholm innebär – oberoende av bransch – att man befinner sig i stormens öga och i den stad där det händer. Det är en extra krydda till ett redan spännande arbete. Utöver att sköta om inköp, effektivisera inköpsprocessen och därigenom förbättra verksamheten från grunden så får man även möjligheter att knyta nya kontakter.

Ett inköpsjobb i just Stockholm kräver en mer social kompetens och en förmåga att hela tiden vara öppen för nya lösningar och innovationer. I Stockholm kan en ny kundkontakt leda till stora affärer och här finns både nationella och internationella partners som samtliga kan visa sig bära på den lösning som ger en möjlig, positiv förändring.

Vad krävs för att klara ett inköpsjobb?

Gedigen och regelbunden kundkontakt och snabb, förståelig intern kommunikation är väsentliga delar av hur man som inköpare måste arbeta. Beslut som snabbt måste fattas måste även informeras och implementeras i verksamheten; därför måste man kunna förmedla den nya information på ett effektivt sätt – att kunna uttrycka sig kort, koncist och kärnfullt både på svenska och engelska är nödvändigt. Det handlar om ett jobb med mycket press och som – understundom – kan vara stressande.

Personer som arbetar som inköpare behöver därför vara stresståliga och redo att offra några extra timmar på en gedigen research innan inköp sker. Det kan vara avgörande för hela verksamheten. I övrigt då? Några egenskaper som brukar vara synonymt med ett inköpsjobb är följande:

Analytisk ådra. Inga beslut fattas, så att säga, på tom mage. Affärer föregås alltid av en gedigen analys där för- och nackdelar läggs i vågskålen. Som inköpare måste man kunna hålla sig strategiskt kall, invänta rätt läge och låta en noggrann, faktabaserad analys väga tyngst.

Förmåga att läsa situationer. Att kunna förutspå saker och ting är en god egenskap. Vad blir nästa stora trend, hur kan företaget aktivt dra nytta av den och hur sätter ni er själva i förarsätet? Det är din uppgift som inköpare att ligga steget före. God fantasi och stora öron som vilar mot samtidens golv kan skapa mervärde!

Samarbetsförmåga. Ett inköpsjobb innebär dels ett arbete ensam och självständigt, dels också i grupp och där man leder sina arbetskamrater. Utöver detta så blir samarbetet med kunder och leverantörer avgörande. Man får även vara beredd på att de egna orden väger tungt hos ledningsgruppen. Som inköpare måste man vara självgående – men aldrig egoistiskt eller ensamvarg.

Vi kan en sak – inköp

Boka ett kostnadsfritt kundrådgivningssamtal med en av våra experter.

Stockholm:
Rolf Persson
073-656 56 19 rolf.persson@inkopsdesign.com
 
Göteborg:
Gunilla Gedda
079-078 00 28 gunilla.gedda@inkopsdesign.com