Your SEO optimized title page contents

Strategisk inköpsanalytiker

Stockholm

Vill du vara med och bidra till att ett hållbart energisamhälle blir verklighet? Vi utvecklar, underhåller och investerar i våra elnät så att det finns trygg tillgång till el idag och i framtiden. Ellevio som arbetsgivare eftersträvar mångfald i kompetens, kön och personligheter eftersom vi ser olikheter som en tillgång. Vi söker nu en strategisk Inköpsanalytiker med placering på Valhallavägen i Stockholm.

Senast 2019-02-28

Inköpsdesign rekryterar nu för kunds räkning en Strategisk inköpsanalytiker.

Vill du vara med och bidra till att ett hållbart energisamhälle blir verklighet? Vi utvecklar, underhåller och investerar i våra elnät så att det finns trygg tillgång till el idag och i framtiden. Ellevio som arbetsgivare eftersträvar mångfald i kompetens, kön och personligheter, eftersom vi ser olikheter som en tillgång.

Vi söker nu en Strategisk Inköpsanalytiker med placering på Valhallavägen i Stockholm.

Vi erbjuder dig

Som Inköpsanalytiker arbetar du med att analysera och utveckla våra leverantörs- och entreprenörsrelationer på lång och kort sikt. Du ansvarar för att utveckla och hantera Ellevio’s Business Intelligence system och lösningar, analys av pågående och framtida business case, och stöttar inköpschef och kategoriansvariga inköpare i strategiska frågor med marknadsanalyser, information, spendanalys och beslutsunderlag.

-Ditt arbete innebär bl.a. att med eget driv och stort ansvar identifiera och proaktivt driva systemutvecklingsfrågor och sätt att använda BI i inköps- och avtalsuppföljningsprocessen.

-Du utvecklar processer och arbetssätt för att följa upp utförda arbeten med avseende på beslutade KPI och kostnader.

-Du blir lite av ”spindeln i nätet” då arbetet innebär mycket kontakt såväl internt som externt med både inköpare, Contract/Service Manager, entreprenörer, leverantörer och interna sakägare och projektledare.

-Med rollen följer även ett ägarskap (”super-user”) i de system Inköpsavdelningen ansvarar för såsom Proceedo (Inköpsmodul), Multinet och kommande BI-lösningar och –system.

Hos oss får du ett ansvarsfullt arbete med intressanta och varierande arbetsuppgifter. Som Inköpsanalytiker har du stor möjlighet att bidra till utveckling av Ellevio’s inköpsstrategier, samtidigt som du utvecklar din kommunikativa förmåga genom dialog med både interna sakägare och externa leverantörer/entreprenörer. Du blir en del av ett team med positiva och engagerade kollegor som alltid finns nära tillhands och coachar varandra. Vi arbetar för att ständigt utveckla våra teams kollektiva förmåga och vårt eget personliga ledarskap. För rätt person finns goda möjligheter att utvecklas både inom rollen och inom företaget.

Ellevio är ett värderingsstyrt företag där våra ledare och medarbetare föregår med gott exempel genom att agera enligt våra värderingar. Vi strävar alltid efter att förbättra vår kollektiva förmåga för att vi vet att tillsammans blir vi bättre.

Din profil

Vi söker dig med högskoleexamen inom ekonomi eller liknande område, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har några års erfarenhet från kvalificerat inköp, supplychain och inköpsanalysarbete på en strategisk nivå, och goda erfarenheter av organisationsutveckling/change management i dina senaste roller. Du har stor erfarenhet av ”big data analytics” och mycket hög kompetens i användandet av MS Excel, MS Access, QlickView eller liknande applikationer. Du använder denna information för att analysera och förstå kostnadsdrivare och värdeskapare, och kunna bearbeta komplex affärsinformation genom att extrahera data, analysera och presentera detta som underlag för ett datadrivet arbetssätt inom inköp.

Som person är du mycket analytiskt lagd, noggrann och har ett tekniskt intresse. Du trivs i en miljö med högt tempo och har ett stort mått av eget driv för att lyckas. Då rollen innebär mycket kontakter såväl internt som externt förutsätter vi att du är kommunikativ och tycker om att samarbeta. Du tycker om ordning och reda, och tar stort ansvar för ditt arbete. Arbetsgivaren lägger stor vikt vid personlighet och rätt inställning snarare än specifik utbildning och uppmuntrar kvinnliga sökanden för ökad mångfald. Det är inget krav att uppfylla alla kriterier i annonsen utan för rätt person finns det möjlighet att utvecklas och lära i rollen.

  • Start: Omgående
  • Omfattning: Heltid
  • Anställningsform: Tillsvidare

Sök tjänsten genom att klicka på "Ansök". Vi går igenom urvalet och intervjuer löpande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontakta mig för mer information

Johanna Carlsson

Rekryteringsassistent

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 2019-02-28

Dela gärna annonsen

Senaste uppdragen

Inköpare bilsektor

Är du intresserad av att utvecklas hos ett välkänt företag inom bilsektorn ? För ett kommande uppdrag söker vi nu en inköpare Som inköpare kommer du att fylla en viktig roll i ett fartfyllt och härligt inköpsteam ! Arbetsuppgifter Du kommer att vara ansvarig för att värdera, köpa in bilar, samt med förmedling av nya […]

Stockholm Sista ansökningsdag: 2019-02-27

Läs mer & ansök

Strategisk inköpsanalytiker

Vill du vara med och bidra till att ett hållbart energisamhälle blir verklighet? Vi utvecklar, underhåller och investerar i våra elnät så att det finns trygg tillgång till el idag och i framtiden. Ellevio som arbetsgivare eftersträvar mångfald i kompetens, kön och personligheter eftersom vi ser olikheter som en tillgång. Vi söker nu en strategisk Inköpsanalytiker med placering på Valhallavägen i Stockholm.

Stockholm Sista ansökningsdag: 2019-02-28

Läs mer & ansök

Inköpare

Vår kund söker nu en inköpare som kan bidra med bland annat avtalsteckning, förhandlingar och analyser!

Karlskoga Sista ansökningsdag: 2019-02-28

Läs mer & ansök