InköpsdesignNyhet

130 barn får skolbänkar

1 september 2023

 

Inköpsdesign´s VD Jonas Carlberg berättar: 

-Mina bolag har under snart ett decennium sett till att barn i Kenya får gå i skolan. Att kunna få gå i skolan är bland det viktigaste man kan göra för att lyfta någon från fattigdom. När vi på Inköpsdesign ville starta ett Padel-SM för inköp och Supply Chain så kontaktade jag rektorn på skolan i Kenya som vi jobbar med vad vi kunde hjälpa till med för att kombinera vårt event med välgörenhet. Svaret blev att skolan behöver nya skolbänkar och för det beloppet jag hade tänkt att skänka skulle vi få 17 bänkar som 34 elever skulle kunna sitta på. Nyfiken som jag är frågade jag hur många bänkar som dom behövde totalt. Rektorn på skolan gick runt till alla lärare i klassrummen och räknade, han kom fram till att de skulle behöva totalt 68 bänkar. Något fler än vi tänkt från början.

Det innebär att över 130 barn i skolan sitter på golvet under lektionerna. Helt plötsligt kändes det konstigt att över 130 barn går i skolan utan skolbänk och att hur många som anmäler sig till vårt SM skulle avgöra om man får sitta i en skolbänk eller inte.

Jag kommer skänka pengarna till skolan så dom kan köpa in 68 skolbänkar oavsett hur många som anmäler sig till vårt padel-event, men om du kan hjälpa till och se till att vi kan få några ytterligare deltagare till vår Padel-SM så skulle jag uppskatta det.

Aktuellt

Visa alla nyheter

Caroline Nell

Hej! Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa er hitta rätt resurs inom supply chain, ring mig på 08-409 046 27 eller maila

caroline.nell@starckpartner.se

Boka

X