Skräddarsydda lösningar

Inköp/Supply Chain-konsulter

Vi har ett rikstäckande nätverk av kompetenta konsulter inom inköp och supply chain som hjälper dig ta ditt företag till nya nivåer och göra en bättre affär. Oavsett om det gäller förhandling, analys, kategoristyrning eller ett specifikt projekt så kommer våra konsulter öka er lönsamhet. Vi skräddarsyr samarbetet efter ert behov och hittar den lösning som passar er bäst, vi följer upp och säkrar att utfallet blev precis vad ni önskade.

Kontakta oss

Inköpskonsulter

Vi på Inköpsdesign är experter på att hjälpa våra kunder lyfta inköpet till nya nivåer. Vi ser valet att ta in en inköpskonsult som ett naturligt alternativ för att öka effektiviteten i organisationen. Oavsett om det gäller inköpschefer, strategiska inköpare eller operativa inköpare finns det ett syfte med konsulten – att öka lönsamheten.

Vad gör en inköpare?

En inköpare hjälper dig hantera inköp när det behövs som mest. Alla organisationer upplever situationer eller perioder som kräver extra arbetskraft och dessa kan hanteras med hjälp av en inköpskonsult. Så istället för att ha en inköpsavdelning som är överbemannad kan du välja att taktiskt ta in en inköpskonsult för de perioder som kräver ett par extra inköpshänder. Detta hjälper er öka lönsamheten och samtidigt behålla samma kvalité.

Hyra inköpskonsult

Att hyra en inköpare, oavsett om det är som inköpschef, strategisk inköpare eller operativ så kommer ni få ut nytta av det. Vi har därför valt att sammanställa ett typiskt scenario där våra konsulter gjort skillnad så du ser hur vårt arbete utförs.

Medelstort företag i Stockholm – inköpschef som är ny på jobbet behöver hjälp

I detta fall har inköpschefen precis börjat hos ett tillverkande företag som är placerat i Stockholm med en omsättning på cirka 500 miljoner. Hon inser snabbt att inköpsavdelningen inte arbetar efter analyser och mer på känn. Därför väljer hon att, som en start i sitt arbete, att genomföra en grundlig analys av inköp hos företaget. Det enda problemet är att hon inte har tillräckligt med kollegor för att genomföra analysen.

Lösningen: hon kontaktar Inköpsdesign som effektivt levererar en strategisk inköpskonsult med specialistkompetens inom analys på ett par veckor. Konsulten börjar arbeta direkt och hjälper företaget att genomföra en utförlig analys som används som underlag för inköpsarbetet. Förutom att få sin analys genomförd får inköpschefen även väl beprövade inköpsrutiner för framtida arbete och det är bara ett område vi kan hjälpa företag inom.

Vad gör en strategisk inköpare?

Våra konsulter tillhandahåller en variation av expertområden. Förutom specialistkunskapen har våra medarbetare en baskunskap inom inköp som gör att ni kan få hjälp med en variation av uppgifter. Mer konkret kan ni få hjälp med leverantörsstrategier, förhandlingar, kategoristrategier, sortimentsutveckling, prissättning och utförliga analyser. Detta gör att ni får en strategisk inköpare vars arbetsuppgifter är mångsidiga och gör skillnad på riktigt.

Vår Inköpsexpertis finns närvarande i alla branscher

Vad våra kunder säger om våra konsulter

Det som skiljer Inköpsdesign jämfört med andra liknande företag är att de kan inköp. Vi har tidigare gått via stora rekrytering- och konsultföretag som inte riktigt vad inköp innebär. Inköpsdesign är specialiserade på just inköp. Niklas Persson, Inköpschef, Xylem Läs kundintervju

Hur kan vi hjälpa er?

Kontakta oss

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig inom kort.

Aktuellt

Visa alla nyheter

Caroline Nell

Hej! Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa er hitta rätt resurs inom supply chain, ring mig på 08-409 046 27 eller maila

caroline.nell@starckpartner.se

Boka

X