Strategisk/operativ inköpare som konsult

Med djupgående kunskap inom det specifika området och god förhandlingsförmåga kan en strategisk inköpare öka lönsamheten för er organisation. Våra strategiska inköpare hjälper er realisera kostnadsbesparingar, reducera risker och utveckla samarbetet med leverantörer som i sin tur ger er bättre marginal.

Vad kan en strategisk inköpare göra för dig?

Öka lönsamheten

Våra strategiska inköpare är experter på att öka lönsamheten för företag. Vi brukar se en kostnadsreducering på cirka 15 % per kategori inom indirekt inköp. Om du t.ex. köper kontorsmaterial för 1000 000 SEK sparar vi då in 150 000 per år.

Skapa en förmånlig leverantörsportfölj

Att skapa en optimal leverantörsportfölj kräver god kunskap inom förhandling. Det skiljer sig markant beroende på land, språk, material och storlek på beställningarna. Vi har rätt kontakter och konsulter för att hjälpa er få ut det mesta av situationen. En välkomponerad leverantörsportfölj hjälper er stärka konkurrenskraften och öka lönsamheten.

Utveckla produktkategorierna

Våra strategiska inköpare hjälper er utveckla kategorierna med rätt kombination av produkter, komponenter eller varor som matchar kundens efterfrågan. Genom djupgående kunskap inom området kan vi ställa krav som resulterar i bättre marginal, villkor och ledtider.

Införa effektiva rutiner och processer

Vi har flera erfarna strategiska inköpare som kan hjälpa er införa effektiva rutiner för det strategiska inköpsarbetet. Från en nulägesanalys till uppföljning har vi flera kompetenta inköpare med meriter som är svårslagna. Dessa profiler vet hur processen ska se ut i respektive bransch och hjälper er anpassa arbetet för att få ut det mesta av situationen.

Hur kan vi hjälpa er?

Kontakta oss

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig inom kort.

Aktuellt

Visa alla nyheter

Jonas Carlberg

Hej! Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa er hitta rätt resurs inom supply chain, ring mig på 070-375 76 96 eller maila

jonas.carlberg@inkopsdesign.com

Boka

X