Inköpschef som konsult

Genom att formulera och implementera effektiva inköpsstrategier kommer organisationen ta del av bättre marginaler, minskade ledtider, realiserade besparingar och ökad lönsamhet. Det är därför viktigt att välja rätt person till rollen som inköpschef. Vi vet hur organisationer kan använda inköpet för att stärka konkurrenskraften och samarbetar i dagsläget med flera ledande företag som är i behov av inköpsexpertis. Om ni är behov av en kompetent inköpschef som hjälper er formulera inköpsstrategier, sätta kpi:er, leda inköpsarbetet och ta ert inköp till en ny nivå är vi rätt samarbetspartner.

Vad kan en inköpschef göra för dig?

Formulera inköpsstrategier

Att gå efter tydliga och effektiva strategier hjälper majoriteten av inköpare i sin vardag. Det kan vara en viss förhandlingsteknik som hjälper er få leverantörerna med rätt marginaler, utvecklandet av en process som minskar projektets tidsram eller införandet av rutiner som reducerar ledtider. Med rätt inköpschef identifieras och nyttjas möjligheterna som tar ert inköp till nästa nivå.

Leda inköpsarbetet

Efter formulerandet av en effektiv strategi krävs ledarskap som implementerar idéerna. Att gå från teori till praktik är en uppgift som kräver kunskap, kompetens och vilja. Vi har ett brett nätverk av inköpschefer som har visat sin förmåga att utveckla inköpsarbetet. Vi hjälper dig hitta rätt person som har erfarenhet från din bransch och som kan börja arbeta direkt.

Kompetensutveckling

Vi anser att en inköpschef ska lyfta inköpsarbetet genom att sprida sin kompetens till medarbetarna. Att hjälpa personer växa i sin roll och ständigt ge möjlighet till nya utmaningar med större ansvar. Detta är grunden för att kunna sätta höga inköpsmål och för att få inköpare som trivs i en utmanande roll.

Förbättringsarbete

Grunden till en nyanserad inköpsstrategi är bra underlag som kommer från analys och uppföljning. Genom att bl.a. mäta leverantörernas prestanda, den interna avtalstroheten och andra kpi:er kan inköpschefen utveckla inköp år efter år. Det krävs god analytisk förmåga för att förvandla mätdata till en praktiskt genomförbar inköpsstrategi. Vi kan erbjuda den expertis som hjälper er ta inköpet till nya nivåer.

Hur kan vi hjälpa er?

Kontakta oss

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig inom kort.

Aktuellt

Visa alla nyheter

Caroline Nell

Hej! Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa er hitta rätt resurs inom supply chain, ring mig på 08-409 046 27 eller maila

caroline.nell@starckpartner.se

Boka

X