Nyhet

5 frågor till Fredrik Löfgren-Aili inköpschef direkta material på Holmen

14 februari 2023

Hej Fredrik, vem är du?

Jag är en erfaren ledare och inköpschef som tycker om att bygga team där alla trivs. Min drivkraft är resultat, tydliga leveranser och förändring. Jag är en person som gillar utveckling samt att lära känna nya människor och företag. Privat så är jag en familjefar med fru och två söner som gillar att göra saker ihop med familjen och det blir mycket sport och friluftsliv. Nu på vintern är det skridskor och skidor, både på längden och utför, och på sommaren tennis och så mycket golf som möjligt.

1. Vad är din roll, och hur länge har du arbetat i den rollen?

Jag är inköpschef för direkt material och jag började i december 2022.

2. Vad blir den största utmaningen i din arbetsroll tror du?

Att vara ny på jobbet är alltid en utmaning, men mycket handlar om att lära känna medarbetare, deras olika kategorier och sätta sig in i verksamheten. Jag vill också bygga ett starkt team. Sen laddar jag för att utveckla processer och arbetssätt. Vi gör mycket bra idag, men behöver framförallt förbättra våra kategoristrategier och uppföljningen av leverantörer för att utvecklas vidare, hantera risk och maximera lönsamhet.

3. Vad är ditt bästa tips för att få med dig medarbetarna i processarbetet, något som en del upplever som ganska tråkigt?

Det handlar om att föregå med gott exempel och fortsätta berätta hur det kan förenkla vardagen i det långa loppet. Man måste se när det ger en lättnad i arbetet och inte bara blir en börda, t.ex. ordning och reda och struktur. Att identifiera gapen, och jobba med det som värker mest. Sedan att ge det tid och låta det växa fram, sakta men säkert, och ta en förbättring i taget, inte allt på en gång.

4. Vem har inspirerat dig i livet?

Jag inspireras av olika människor som jag mött genom åren. Ibland stöter man på någon genom jobbet, det kan var en chef eller en medarbetare som jag blir inspirerad av.

5. Har du haft en tydlig karriärplan genom ditt liv?

Jag har ingen tydlig karriärplan utan har låtit livet leda mig till de olika jobben jag har haft. Det ena har gett det andra. Min drivkraft är inte att nå en viss position utan jag vill se en utveckling i jobbet och göra skillnad, det är det som inspirerar mig.

Tack Fredrik, det var kul att prata med dig och få ta del av dina kloka tankar, lycka till framöver!

Aktuellt

Visa alla nyheter

Jonas Carlberg

Hej! Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa er hitta rätt resurs inom supply chain, ring mig på 070-375 76 96 eller maila

jonas.carlberg@inkopsdesign.com

Boka

X