Nyhet

Därför kan en konsult vara bästa lösningen under bättre tider

19 mars 2021

En marknad som växer kan snabbt generera behov för nya kompetenser. Då kan det vara läge att ta in extern expertis. Det menar Lena Söderberg, vd för Inköpsdesign som specialiserat sig på konsulter inom inköp.

– Eftersom en inköpskonsult ofta har erfarenhet av flera olika verksamheter kan de snabbt fungera både operativt och strategiskt i en ny organisation.

I samband med att fler företag nu börjar sätta fart igen efterfrågas behovet av att snabbt få in personer dedikerade till inköp ökat. Något som ställer krav på rätt kompetens.

Lena Söderberg är vd för Inköpsdesign.

–  Vi har sedan december, speciellt från tillverknings- och energibolag, kunnat se att tiderna börjar förbättras. Det är så klart kul att det börjat röra på sig. Många företag är inte redo att göra investeringar i form av permanenta rekryteringar. Då kan temporära lösningar och en konsult ett bra alternativ.

Lena Söderberg menar att det finns flera fördelar med en konsultlösning.

– Rollen som inköpschef eller strateg ställer höga krav på kompetens vilket du många gånger löser genom att kontakta oss då vi har ett stort nätverk med kompetens inom Supply chain.

Förutom specialiserad kompetens pekar Lena Söderberg på både tids- och resursaspekten.

– Genom att ta in konsulter kan företag snabbt skala upp verksamheten och hantera utmaningar som dyker upp i samband med till exempel inköp. Företaget kan skjuta på eller undvika processen med rekrytering och har samtidigt möjlighet att endast använda personer under den period företaget har behov, säger Lena Söderberg som berättar att företagen normalt sett brukar få tillgång till inköpskonsulter, ibland redan inom några dagar med Inköpsdesign.

– Just inköp handlar om pengar som rör sig ut eller in på företaget. Med hjälp av konsulter kan alla organisationer klara situationer eller perioder som kräver extra arbetskraft utan risk för överbemanning vilket hjälper att öka lönsamheten och samtidigt bibehålla kvaliteten.

 

Läs mer.

Aktuellt

Visa alla nyheter

Caroline Nell

Hej! Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa er hitta rätt resurs inom supply chain, ring mig på 08-409 046 27 eller maila

caroline.nell@starckpartner.se

Boka

X