InköpsdesignNyhet

”En ynnest att få träffa Göteborgsregionens företag”

15 januari 2020

Hallå där Gunilla Gedda, försäljningsansvarig för Inköpsdesign i Göteborg.

Vem är du? 
Min jobbkarriär började med ett stort intresse för att resa, vilket fick mig intresserad av att arbeta inom hotell och restaurang. Jag pluggade till civilekonom på Handels och började sedan arbeta som hotelldirektör när jag var 24 år. Efter några år insåg jag att om jag vill fortsätta njuta av mina resor vill jag jobba inom en annan bransch. Sedan dess har jag hunnit med att arbeta inom allt från retail och dagligvaruhandel till modeföretag – som bland annat försäljningschef, produktchef och inköpschef.  

Vilka erfarenheter tar du med dig från tidigare arbeten? 
Att göra allting från grunden gällande inköpsprocesser, strategiska mål och organisationsutveckling. Tack vare att jag har haft många olika roller inom bland annat inköp har jag mycket god kunskap om företagsstrukturer och förståelse för både specialister och generalister. När man har arbetat inom många roller är det enklare att förstå vilka frågor som behöver ställas och vilken typ av inköpare som efterfrågas.

Vad drivs du av? 
Mycket av nyfikenhet och av att få träffa människor. Och av möjligheten att påverka ett företags drift och utveckling. Att jag är engagerad i det jag gör leder till att jag är duktig på att driva saker framåt.

Kan du berätta lite om din internationella erfarenhet? 
Jag har varit på produktionsresor, inköpsresor och trendresor i Kina, Asien, Indien och Europa. Det gör att jag har förståelse för hela produktionskedjan – och hur förhållningssätt kan skilja sig mellan olika kulturer.

Vad ser du mest fram emot i din nya arbetsroll? 
Som urgöteborgare själv är det en ynnest att få komma ut och träffa göteborgsregionens företag. De har en enorm bredd, med allting från fordonsindustri till riktigt duktiga modeföretag. Det finns en härlig mentalitet och ett sug efter att vara entreprenör som gör att många är helt orädda. Jag gillar den stämningen och tycker att det ska bli roligt att få komma in i organisationer, se deras behov och vara till hjälp.

Vad kommer du tillföra till Inköpsdesign? 
Eftersom jag själv har en stor bredd på min kompetens med erfarenheter både inom Sverige och internationellt är jag bra på att förstå andras kompetens och företagens behov på ett bra sätt. Dessutom tar jag med mig mycket kunskap om servicenäringen, retail och handel.  

Vad lockade med Inköpsdesign? 
Möjligheten att få fokusera på duktiga inköpare. De är ofta nyckelpersoner som tänker på hela organisationen. Här får jag en möjlighet att använda mitt helhetstänk. Utöver det lockade variationen och det faktum att det inte finns några liknande organisationer i Göteborg, som är så renodlat fokuserade på inköp. Jag gillar verkligen det och tycker att Inköpsdesign fyller en viktig funktion. 

Vilka utmaningar ser du i inköpsbranschen? 
Vissa typer av inköpare som eftersöks är det brist på, så det gäller att hitta dem. Det är en spännande utmaning och jag ser framemot att kunna erbjuda roliga projekt samt att få företag att fokusera mer på att ta in duktiga inköpare. De är som sagt nyckelpersoner i ett företags framgång.

Vad gör du när du inte jobbar? 
Jag gillar att resa och upptäcka andra kulturer och sätt att leva – oavsett om det är på en ö i Malaysia eller på New Yorks gator. Nästa tur går gärna till Japan! Utöver det gillar jag att njuta mitt hemmaviste Onsalas hav och natur. Gärna kombinerat med en golfrunda.

Aktuellt

Visa alla nyheter

Caroline Nell

Hej! Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa er hitta rätt resurs inom supply chain, ring mig på 08-409 046 27 eller maila

caroline.nell@starckpartner.se

Boka

X