Inköpsdesign

Inköpardagen: ”Jag tar miljön på allvar”

13 maj 2019

Lovisa Håkansson och Beatrice Svensson, Junior Buyers på Maria Nila

 

Vi frågade fem besökare på Inköpardagen: Varför är hållbara inköp viktigt för dig?

 

”Jag vill att företaget jag jobbar på ska bidra till en bättre värld. Därför tycker jag att det är jätteviktigt att ta ställning.”
Lovisa Håkansson, Junior Buyer på Maria Nila

”Om jag ska ta – vill jag ge tillbaka. Använder jag någonting som påverkar miljön är det viktigt att också kunna ge någonting tillbaka och på så sätt försöka skapa någon form av jämvikt.”
Beatrice Svensson, Junior Buyer på Maria Nila 

”Jag tar miljön på allvar, därför ställer jag höga krav på leverantörer och gör tydligt vad som gäller. Jag förutsätter att leverantören säkerhetsställer miljökraven bakåt i ledet. Sedan tycker jag att hållbara inköp kan vara väldigt mycket mer än just miljö och även innebära att ha goda och tillitsfulla relationer med sina leverantörer.”
Marlene Brauer, Inköpskonsult

”Jag tycker att man ska ta de chanser man får att påverka miljön av den enkla anledningen att jag vill behålla vår jord.”
Annica Åström, Inköpare

”Eftersom man då kan ställa krav på sina leverantörer och det blir mer fokus på hållbara relationer och förtroendeskapande. Sedan tycker jag att hållbara inköp ska ställas i relation till verkligheten och vad som är faktiskt möjligt.”
Göran Björkdahl, Partner på GB Supply Management

Aktuellt

Visa alla nyheter

Caroline Nell

Hej! Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa er hitta rätt resurs inom supply chain, ring mig på 08-409 046 27 eller maila

caroline.nell@starckpartner.se

Boka

X