Inköpsdesign

Kategoristyrning temat på chefsnätverket FLOW 7 oktober

1 oktober 2020

Den 7 oktober har chefsnätverket FLOW den första sammankomsten sedan sommaruppehållet. Möte kommer att ske digitalt och temat är kategoristyrning.

– Många slänger sig med ord som kategoriansvarig och kategoristyrning. Men vad det egentligen innebär ska vi gräva i, säger en medarbetare på Inköpsdesign.

Kategoristyrning är ett centralt begrepp inom strategiska inköp och används för att kunna arbeta värdeskapande. Denna strategiska metod innebär att inköpen kategoriseras, för att det ska bli enklare att fokusera på respektive leverantörsmarknad.

– Definitionen är å ena sidan inte så viktig, det handlar inte om att ha rätt eller fel. Vi ska fokusera på hur man arbetar med kategoristyrning rent praktiskt.

En stor utmaning med kategoristyrning är att förankra metoden i företaget, eftersom man jobbar över gränserna där inköpsfunktionen är den drivande parten.

–  Det gäller att få med sig organisationen, exempelvis kan det vara svårt att få en teknikchef att se värdet i att arbeta med inköparen. Just därför är FLOW meningsfullt eftersom vi kan lära av varandras erfarenheter.

Höstens FLOW blir den andra som genomförs digitalt med Microsoft Teams.

– Att träffas digitalt har fungerat bättre än vad jag från början trodde. En stor fördel är att vi kan bredda oss mer geografiskt, nu kan inköpschefer från hela landet delta, säger en medarbetare på Inköpsdesign.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chefsnätverket FLOW
Chefsnätverket FLOW är ett forum där inköpschefer kan lära av varandra, bolla idéer samt diskutera utmaningar och trender. Genom nätverket kan inköpschefer få stöttning, kontakter och referenser på framgångsrika förändringsprojekt. Målsättningen är att ge medlemmarna ny inspiration och konkreta tips på förändring.

Är du intresserad av att veta mer eller vill skriva upp dig inför framtida träffar?
Kontakta oss på 070-404 18 80 eller info@inkopsdesign.com

Aktuellt

Visa alla nyheter

Caroline Nell

Hej! Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa er hitta rätt resurs inom supply chain, ring mig på 08-409 046 27 eller maila

caroline.nell@starckpartner.se

Boka

X