InköpsdesignNyhet

Nu är Inköpsdesigns Chefsnätverk FLOW igång

30 oktober 2019

Det nystartade chefsnätverket FLOW första sammankomst blev en långlunch där inköpschefer från olika branscher pratade trender, hållbarhet och pris. Vid nästa tillfälle är fokus på riskanalys och riskbedömning.

– Det är roligt att se att det finns intresse och ambition, säger Sara Jägborn, försäljningsansvarig på Inköpsdesign och initiativtagare till FLOW.

Den första träffen hade Silfs senaste trendrapport som utgångspunkt och under mötet diskuterades om rapportens trender stämmer överens med vad som är högst på agendan ute i verksamheterna.

– En trend är en trend men det behöver inte betyda att den har fokus i realiteten. Vi pratade mycket om hållbarhet, kvalitét och långsiktiga leverantörer. Verkligheten för många inköpschefer är att det är trendigt att prata om hållbarhet, men det är tyvärr fortfarande priset som styr, säger Sara Jägborn.

Chefsnätverket FLOW består av inköpschefer från olika branscher, allt från mindre bolag till företag som omsätter flera miljarder.

– Det är kul att vi har en så stor blandning av företag. Som inköpare har man liknande utmaningar, oavsett bransch och storlek på företag. Sedan är det givande att prata om olikheterna och hur de stångas mot ledningsgrupper på olika sätt.

Riskanalys och riskbedömning
Nästa möte handlar om riskanalys och riskbedömning mot leverantörer. Temat är valt utifrån deltagarnas egna önskemål och intressen.

– Vi frågar helt enkelt vad som gruppen vill prata om, det är dom som sätter agendan. Det är en dynamisk grupp som vill vara delaktiga och sätter värde i att lyssna på varandra, få stöttning och bra idéer, säger Sara Jägborn.

 

 

Chefsnätverket FLOW
Det nystartade chefsnätverket FLOW är ett forum där inköpschefer kan lära av varandra, bolla idéer samt diskutera utmaningar och trender. Genom nätverket kan inköpschefer få stöttning, kontakter och referenser på framgångsrika förändringsprojekt. Målsättningen är att ge medlemmarna ny inspiration och konkreta tips på förändring.

 

Är du intresserad av att veta mer eller vill skriva upp dig inför vårens träffar?
Kontakta Sara Jägborn på 070-080 75 91 eller sara.jagborn@inkopsdesign.com

Aktuellt

Visa alla nyheter

Caroline Nell

Hej! Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa er hitta rätt resurs inom supply chain, ring mig på 08-409 046 27 eller maila

caroline.nell@starckpartner.se

Boka

X