Nytt förslag sänker kostnaderna för tjänstebil

Med både piska och morötter vill regeringen öka andelen elbilar och laddhybrider. För företag och privatpersoner påverkar det givetvis hur man ska tänka kring valet av tjänstebil. Följ med på resan du också – och spara pengar och miljö! Vi reder ut förslaget och ger exempel på vad det kan innebära.

Kontakta oss

Vill du vara med och skynda på omställningen till hållbar bilism

Samtidigt som du sparar pengar. I den allmänna debatten höjs röster för att fler ska välja klimatsmart. Ett val som blivit enklare nu när det finns så många nya modeller att välja på. Regeringens nya förslag inom tjänstebilssektorn innebär en bonus på 60 000:- för elbilar med noll koldioxidutsläpp, 45 000:- för bilar med 1–35 g/km (det är exempelvis bilar med räckviddsförlängare och laddhybrider med stora batterier), samt 35 000:- för bilar med 36–50 g/km. Och vem vill inte bidra till en renare värld samtidigt som det blir billigare.

Stora skillnader i fordonsskatt

En extra morot är att fordonsskatten blir olika, enligt ett förslag blir det skattefritt att köra en bil som släpper ut 0–50 g/km CO2, oförändrat (360:-) för 51–95 g CO2. Bilar som släpper ut mer än 95 g straffas med 11:- per extra gram om du har en bil som går på förnybara bränslen, och 22:- per extra gram om du har en ”fossilbil” (bensin- eller dieseldriven).

Vad betyder det för valet av tjänstebil?

Om förslaget går igenom träder det i kraft 1 januari 2018, så redan nu kan det vara bra för ditt företag att sätta sig in i och planera för nya val av tjänstebilar. Här på Gröna bilisters hemsida kan du se vilka bilar som vunnit pris som miljöbästa bilar samt att du kan räkna ut vad din miljöbil skulle kosta.

Caroline Nell

Hej! Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa er hitta rätt resurs inom supply chain, ring mig på 08-409 046 27 eller maila

caroline.nell@starckpartner.se

Boka

X