Rekrytering av strategisk inköpare

Inköp skiljer sig markant beroende på vilken bransch man är aktiv inom och vi vet detta. Att hitta rätt strategisk inköpare kräver därför god förståelse för företaget, branschen, kandidaten och arbetet den ska utföra. När ni vill rekrytera en strategisk inköpare tar vi hänsyn till dessa aspekter. Vi matchar kandidatens personlighet, expertis, amibtion och driv med er som företag.

Vi heter Inköpsdesign och experter på inköpsrekryteringar.

Vad gör en strategisk inköpare för dig?

Ökar er lönsamhet och minskar kostnaderna

En strategisk inköpare hjälper företag att öka lönsamheten och reducera kostnaderna. Bl.a. genom att minska antalet leverantörer och göra större beställningar hos de kvarstående leverantörerna med bättre priser. Det är vanligt att se en kostnadsreducering på cirka 15 % per kategori i det indirekta inköpet. Om du leasar bilar för 1000 000 sek per år sparar du då in 150 000 sek. Att rekrytera strategisk inköpare är därför en lönsam investering.

Skapar en träffsäker leverantörsportfölj

Att sätta ihop rätt leverantörsbas är viktigt för att kunna fungera som ett företag. Rätt leverantörsportfölj minskar riskerna, ökar förhandlingsförmågan, förbättrar marginalen och hjälper er få ut det mesta av situationen. Att rekrytera en strategisk inköpare är därför viktigt för ni ska kunna bygga rätt leverantörsportfölj som hjälper er växa långsiktigt utan problem på vägen.

Hjälper er utveckla sortimentet

Det krävs djupgående förståelse för materialet, råvaran och produktionstekniken för att kunna ställa krav på det ni köper. Att rekrytera en strategisk inköpare gör att ni kan utveckla kategorierna med rätt utbud av produkter, varor eller komponenter som matchar kundens behov och samtidigt håller en hög kvalité. Våra strategiska inköpare ser till att detta genomförs och bidrar även till bättre marginal, villkor och ledtider.

Inför effektiva rutiner och processer

Våra inköpare hjälper er att implementera effektiva rutiner och processer för inköpsfunktionen som sparar tid och hjälper er undvika kostsamma misstag t.ex. avtalsfel. Den rekryterande strategiska inköpare bidrar också till att öka produktiviteten och skapa en trygghet för medarbetarna som får tillgång till bl.a. inköpsmallar.

Hur kan vi hjälpa er?

Kontakta oss

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig inom kort.

Aktuellt

Visa alla nyheter

Caroline Nell

Hej! Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa er hitta rätt resurs inom supply chain, ring mig på 08-409 046 27 eller maila

caroline.nell@starckpartner.se

Boka

X