InköpsdesignNyhet

Inköpsdesign är utnämnt till Gasell-företag 2020

10 november 2020

Di Gasell 2020

Varje år utser Dagens Industri de snabbast växande företagen i Sverige till Gasellföretag. Mindre än en procent av Sveriges aktiebolag uppfyller kraven – i år blev Inköpsdesign ett av dem.

 – Det är absolut en milstolpe för Inköpsdesign. Vi är stolta över att vi framförallt under 2019 gjort en fantastisk tillväxtresa och utnämningen är ett kvitto på det, säger Lena Söderberg, vd på Inköpsdesign.

 Di Gasell är en undersökning som rankar Sveriges mest framgångsrika företag i 21 län. Syftet är att stödja och uppmuntra svenskt näringsliv och de företagare som vågar satsa för att växa.

– Det är en stor ära att få ta emot en sådan hedervärd utmärkelse. Fokus på tillväxt känns extra viktigt i år och jag är glad att de företagare och entreprenörer som vågar satsa uppmärksammas och uppmuntras.

2019 blev det bästa året genom tiderna för Inköpsdesign sett till både omsättning och resultat.

– Vi är stolta att vara en av de företag som blivit Gasell-företag och fortsätter att driva Sverige framåt, även under coronapandemin. Våra konsulter brukar säga att vi arbetar med ’inget nonsens’ och det tycker jag vi har lyckats med, säger Lena Söderberg, vd på Inköpsdesign.

 

Om Di Gasell

Dagens Industri har utsett Gasell-företag sedan 2000 och firar därmed 20 år i år. För att utses till Gasell måste företaget uppfylla följande kriterier:

  • En nettoomsättning som överstiger 10 mkr enligt den senaste årsredovisningen
  • Minst tio anställda enligt senaste årsredovisningen
  • Minst fördubblat omsättningen om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret i den fyråriga undersökningsperioden
  • Ökat omsättningen varje år de senaste tre åren
  • Positivt samlat rörelseresultat för de fyra senaste räkenskapsåren
  • I allt väsentligt vuxit organiskt, inte via förvärv eller fusioner
  • Sunda finanser

Utöver att uppfylla alla kriterier görs en helhetsbedömning av företaget där ytterligare parametrar som visar på en sund verksamhet vägs in.

Läs mer om DI Gasell

 

Läs mer om Inköpsdesign:
Fortsatt tillväxt för Inköpsdesign
Lyft inköparrollen – och förbättra lönsamheten
”En bra inköpare är guld värd i kristider”

Aktuellt

Visa alla nyheter

Caroline Nell

Hej! Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa er hitta rätt resurs inom supply chain, ring mig på 08-409 046 27 eller maila

caroline.nell@starckpartner.se

Boka

X